15 Temmuz 2013 Pazartesi

Fırında Peynirli Karnıyarık

Ramazan münasebetiyle benim mutfakla içli dışlı olmam anısına bu paylaşımlar.

Acaba güzel olur mu diye diye yaptım.

Mükemmel bi tadı oldu.

Ben patlıcanı bir senedir yemeye başladım siz düşünün yani..

Bu arada ismini ben koydum :p


Patlıcanlar ortadan dikine 2 ye kesilir.

Kaynamış suda 15 dakika kadar haşlanır.

Bu sırada beyaz peynir, tulum peyniri, kıyılmış maydanoz,  ince doğranmış beyaz soğan, 1 yumurta, nane, kekik, kimyon,tuz,biraz da köfte harcı(olmasa da olur) harmanlanır.


2 dilim ufalanmış bayat ekmek eklenir harca.

Tekrar karıştırılır.

Ben ekmek makinasında yaptığımız ekmekten 1er parmak kalınlığında iki dilim kullandım.

Patlıcanların  İçleri çıkarılır.

İç kısmı da doğranıp harca eklenir.


Patlıcanların içi harçla doldurulur.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirilir

Afiyet olsun:)

8 yorum:

  1. Oh oh oh .Çok nefis gözüküyor,ağzımın suları aktı vallahi :D

    http://senistiyorruj.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha:D valla ben de şuan aynı durumdayım malum açlık:))

      Sil
  2. Merhabalar canım,
    Ellerine sağlık. Bloğunu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm.....:))

    YanıtlaSil
  3. kıymalının yerini tutmaz diye düşünüyodum ama resimler iştahımı açtı :) bu arada bende bloguma beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle kıymalının yeri ayrı. Ama bu da çok iyi bir alternatif bence:)

      Sil
  4. Ahh ahh ne güzeldir o şimdi bak şimdi nasıl canım çekti :D ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorum bırakırsanız çok mutlu edersiniz beni:)
Eleştirilere açığım ama hakaretlere asla!