Ramazan münasebetiyle benim mutfakla içli dışlı olmam anısına bu paylaşımlar.
Acaba güzel olur mu diye diye yaptım.
Mükemmel bi tadı oldu.
Ben patlıcanı bir senedir yemeye başladım siz düşünün yani..
Bu arada ismini ben koydum :p
Patlıcanlar ortadan dikine 2 ye kesilir.
Kaynamış suda 15 dakika kadar haşlanır.
Bu sırada beyaz peynir, tulum peyniri, kıyılmış maydanoz, ince doğranmış beyaz soğan, 1 yumurta, nane, kekik, kimyon,tuz,biraz da köfte harcı(olmasa da olur) harmanlanır.
2 dilim ufalanmış bayat ekmek eklenir harca.
Tekrar karıştırılır.
Ben ekmek makinasında yaptığımız ekmekten 1er parmak kalınlığında iki dilim kullandım.
Patlıcanların İçleri çıkarılır.
İç kısmı da doğranıp harca eklenir.
Patlıcanların içi harçla doldurulur.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirilir
Afiyet olsun:)
Oh oh oh .Çok nefis gözüküyor,ağzımın suları aktı vallahi :D
YanıtlaSilhttp://senistiyorruj.blogspot.com/
Hahaha:D valla ben de şuan aynı durumdayım malum açlık:))
SilMerhabalar canım,
YanıtlaSilEllerine sağlık. Bloğunu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm.....:))
teşekkür ederim:) sevgiler:)
Silkıymalının yerini tutmaz diye düşünüyodum ama resimler iştahımı açtı :) bu arada bende bloguma beklerim
YanıtlaSilkesinlikle kıymalının yeri ayrı. Ama bu da çok iyi bir alternatif bence:)
SilAhh ahh ne güzeldir o şimdi bak şimdi nasıl canım çekti :D ellerine sağlık :)
YanıtlaSilyarım saatlik iş:)yap gitsin:)))
Sil